مبدل های حرارتی
بازطراحی مبدل حرارتی یک موتور الکتریکی به کمک CFD
این پروژه در سال 1392 با هدف بهینه‌سازی مبدل حرارتی و رفع مشکل خنک‌کاری یک موتور الکتریکی سه فاز القایی با توان 2 مگاوات انجام شده است. در این پروژه مشخصات هندسی موتور از قبیل ابعاد روتور، استاتور، داکت‌های داخلی و جزئیات هندسی مربوط به فن‌ مسیر هوای سرد، هوای گرم و مبدل حرارتی استخراج شده است. پس از ایجاد مدل هندسی جامعی از موتور و تولید یک مش‌بندی بسیار پیچیده شامل 34 میلیون المان، تحلیل سیالاتی- حرارتی در داخل موتور و مبدل حرارتی به کمک کامپیوترهای پرسرعت انجام شده است. پس از مطالعه دقیق توزیع درجه حرارت در موتور و مبدل حرارتی، رفع مشکل حرارتی موتور با اصلاح مبدل حرارتی هدف‌گذاری شده و طراحی بهینه استخراج شده است.
 

تحلیل CFD و اصلاح منیفولد مبدل حرارتی متراکم هوا- هوا 1960 لوله‌ای بخش کابین هواپیمای C-130
این پروژه در سال 1385 با هدف بهینه‌سازی و اصلاح مبدل حرارتی مورد نظر انجام شده است. این مبدل‌ حرارتی برای خنک‌کاری کابین هواپیمای C-130 استفاده می‌شود. در این مبدل حرارتی هوای خروجی از کمپرسور جهت تهویه کابین هواپیما مورد استفاده قرار می‌گیرد. هوای داغ شده در حین تراکم در کمپرسور توسط هوای سرد بیرون در ارتفاعات، خنک می‌شود. با انجام تحلیل‌های ریاضی و اعتبار بخشی تحلیل‌های CFD، اصلاحاتی جهت افزایش راندمان مبدل حرارتی در دستور کار قرار گرفته شد.
 

تحلیل CFD و اصلاح مبدل حرارتی متراکم هوا- هوا 1800 لوله‌ای بخش بار هواپیمای C-130
پروژه مورد نظر در سال 1385 با هدف بهینه‌سازی و طراحی منیفولد جدید جهت رفع مشکل تمرکز حرارتی در برخی نقاط از مبدل حرارتی مورد نظر انجام شده است. این مبدل حرارتی برای خنک‌کاری بخش بار هواپیمای C-130 مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مبدل حرارتی هوای خروجی از کمپرسور جهت تهویه محفظه بار هواپیما توسط هوای سرد در ارتفاعات، خنک می‌شود. از بین رفتن اتصالات لوله‌های مبدل با منیفولد ورودی منجر به نشتی و عدم امکان تعدیل فشار در ارتفاعات در داخل محفظه بار می‏گردد. لذا با انجام تحلیل‌های CFD مطالعات جامعی بر روی مبدل حرارتی صورت گرفته و طرح اصلاحی برای منیفولد ورودی با هدف توزیع یکنواخت جریان به منظور رفع مشکل تمرکز حرارتی که منجر به کوتاه شدن عمر مبدل می‌گردد، تولید شده است.
 

بهینه‌سازی مبدل‌های شل اند تیوب به کمک CFD
این پروژه با هدف بهینه‌سازی بین سال‌های 1387 الی 1391 صورت گرفته است. در این پروژه به منظور بهینه کردن ضرایب j فکتور و f فکتور مطالعات جامعی بر روی مبدل‌های حرارتی پوسته-لوله‌ای صورت گرفته است. پس از بهینه‌سازی مبدل‌های حرارتی شل اند تیوب بفل عمودی، به منظور طولانی‌تر شدن زمان رسوب‌گذاری در این نوع از مبدل‌ها، تکنولوژی مبدل‌های بفل حلزونی مورد مطالعه قرار گرفته است. بر اساس تحلیل‌های جامع CFD انجام شده مشاهده شده است که در مبدل‌های بفل حلزونی افت فشار به مراتب کمتر بوده و افزایش راندمان حرارتی میسر می‌گردد. از طرفی به طور متوسط افزایش دو الی سه برابری طول عمر مبدل حرارتی بفل حلزونی از نظر رسوب گذاری ، نسبت به مبدل‌های بفل عمودی از جمله ویژگی‌های این طراحی به شمار می‌رود.